Γλυκό: Μαρέγκες με καραμέλα, μπανάνα και φιστίκια

Γλυκό: Μαρέγκες με καραμέλα, μπανάνα και φιστίκια

Μαρέγκες, καραμέλα, αλάτι, κρέμα γάλακτος, φιστίκια και μπανάνες. Τι παραπάνω μπορείτε να ζητήσετε από ένα γλυκό;

Υλικά
3 ασπράδια αυγού
160 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 50% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ψημένα ανάλατα φιστίκια
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Αλατισμένη sauce καραμέλας
140 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο σε κύβους
190 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 36% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού άνθος αλατιού ή χοντρό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώστε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σχεδιάστε με ένα στυλό έξι κύκλους διαμέτρου 10 εκατοστών.
2. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο, στεγνό μπολ με το μίξερ μέχρι να σχηματίσουν μαλακές άκρες και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και το μείγμα να είναι παχύ.
3. Γυρίστε το αντικολλητικό χαρτί ανάποδα και γεμίστε τους κύκλους που αχνοφαίνεται το περίγραμμά τους με μαρέγκα φροντίζοντας να σχηματίζετε με ένα κουτάλι μια μικρή κοιλότητα στο κέντρο της καθεμίας. Ψήστε για περίπου 75 λεπτά μέχρι να γίνουν οι μαρέγκες σας τραγανές και ξερές, σβήστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα του μισάνοιχτη και αφήστε τις μαρέγκες σας μέσα να κρυώσουν τελείως.
4. Για τη sauce βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα την κρυσταλλική ζάχαρη. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αποκτήσει ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5-10 λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
5. Μοιράστε τις βάσεις μαρέγκας σε πιάτα και στολίστε τες με κρέμα γάλακτος, μπανάνες, τη sauce καραμέλας και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.