Γλυκό: σπιτικό σιρόπι καραμέλας

Γλυκό: σπιτικό σιρόπι καραμέλας

Νομίζατε πως το σιρόπι καραμέλας είναι κάτι δύσκολο; Καθόλου. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κατσαρόλα με παχύ πάτο χωρητικότητας τουλάχιστον 2 λίτρων και να έχετε όλα τα υλικά δίπλα σας (η ταχύτητα εδώ παίζει ρόλο) και το σπιτικό σας θα μυρίσει καραμέλα.

Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 40% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και μόλις αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει με μια ξύλινη κουτάλα ξεκινήστε το ανακάτεμα.
2. Όταν το νερό εξατμιστεί και αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει σταματήστε το ανακάτεμα και απλά στριφογυρίστε με τα χέρια σας την κατσαρόλα που και που μέχρι να διαλυθούν όλοι οι κρύσταλλοι της ζάχαρης.
3. Προσθέστε αμέσως το βούτυρο και ανακατέψτε με την κουτάλα μέχρι να λιώσει.
4. Μόλις το βούτυρο λιώσει αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι, μετρήστε μέχρι το πέντε και προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς (το μείγμα σας θα αφρίσει, για αυτό και χρησιμοποιείτε βαθιά κατσαρόλα).
5. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, αφήστε λίγο την καραμέλα σας να κρυώσει και στη συνέχεια χύστε τη προσεκτικά σε ένα γυάλινο βάζο και φυλάξτε τη στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.