Πατάτες Φούρνου με Γαρίδες

Πατάτες Φούρνου με Γαρίδες

Μια αμαρτωλά νόστιμη συνταγή με πατάτες και γαρίδες

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό γαρίδες
1 κούπα φέτα (ή κάποιο κίτρινο τυρί), τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες
1 κούπα ταχινέλαιο (ελαιόλαδο αν δεν βρείτε)
χυμός 2 λεμονιών
2 κγ μουστάρδα
1 κγ αλεύρι
1 κγ κορν φλαουερ
ρίγανη
πιπέρι πράσινο

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες, όπως στον μουσακα ουσιαστικά, και τις απλώνετε σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ρίχνετε το ταχινέλαιο στις πατάτες, στο ταψί, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, πράσινο πιπέρι και λίγο μουστάρδα. Τα βάζετε όλα μαζί και τα ανακατεύετε καλά για να πάνε τα υλικά παντού.
Ρίχνετε ελάχιστο λεμόνι και βάζετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο να ψηθεί περίπου 50'.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάζετε ροδέλες φέτες από ώριμες ντομάτες και μόλις ψηθεί το φαγητό, το βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε πάνω του τις ροδέλλες της ντομάτας.Επίσης, κατά την διάρκεια του ψησίματος, τρίβετε τη φέτα (ή και κάποιο κίτρινο τυρί) και μετάτ ις ντομάτες. Πασπαλίζετε με αυτό το φαγητό και το ξαναβάζετε στο φούρνο για δέκα λεπτά, για να ροδίσει.

Ξεφουρνίζετε και αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, έχετε βράσει γαρίδες σε λίγο νερό. Παίρνετε το ζουμί τους και το στραγγίζετε.
Του ρίχνετε λίγο αλεύρι, λίγο κορν φλάουερ, λίγη μουστάρδα, λίγο πιπέρι, λίγη ρίγανη και λεμόνι. Όλο αυτό το ρίχνετε στο γαριδόζουμο που βράζει.

Όλα μαζί γίνονται μια όμορφη άσπρη σάλτσα, σαν μαγιονέζα. Στο τέλος ρίχνετε , αν θέλουμε, λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο. Παίρνετε τις γαρίδες και τις τοποθετείτε πάνω στις μερίδες με τις πατάτες (στο κάθε πιάτο 3-4 γαρίδες) και από πάνω περιχύνετε την λευκή σάλτσα.