Ρεβίθια με σπανάκι

Ρεβίθια με σπανάκι

Επειδή ξέρουμε ότι στις πιο πολλές από εσάς δεν σας αρέσουν οι κλασικές συνταγές για τα όσπρια. Υπάρχουν πολλές νόστιμες παραλλαγές που θα σας κάνουν να τα ξαναδείτε με άλλο μάτι και να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία.

Υλικά
500γρ. ρεβίθια (που τα έχετε αφήσει να μουλιάσουν όλη νύχτα)
1 κιλό φρέσκο σπανάκι (κομμένο σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμί (θρυμματισμένη)
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 τομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουτ. σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Σε μία κατσαλόρα βάζετε τα ρεβίθια να βράσουν, χωρίς το καπάκι τους, για μιάμιση με δύο ώρες. Λίγο πριν σβήσετε από την φωτιά αλατίστε το νερό. Στραγγίστε τα και κρατήστε τα ζεστά.
2.Σε ένα βαθύ τηγάνι κάψτε 1 κουταλιά λάδι. Βάλτε το σκόρδο και το θρυμματισμένο ψωμί να καούν μέχρι να πάρουν χρώμα και το ψωμί να γίνει τραγανό.
3.Συνεχίστε ρίχνοντας την κόκκινη πιπεριά, την τομάτα και το κρεμμύδι, τσιγαρίστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Στη συνέχεια βάζετε το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και πάρει έντονο πράσινο φωτεινό χρώμα. Προσθέστε την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά τα υλικά, και αφήστε τα να πάρουν μία βράση.
4.Βάλτε στο τηγάνι με το μείγμα με το σπανάκι τα ρεβίθια και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τα όσπρια σας σε μικρά μπολάκια.

Τυχερό Καρότσι κάθε 1 λεπτό, μόνο στα Carrefour!