Γλυκό: σπιτική κρέμα λεμονιού

Γλυκό: σπιτική κρέμα λεμονιού

Αυτή η κρέμα λεμονιού είναι ιδανική για να φτιάξετε cheesecake λεμόνι και τάρτες λεμονιού, μπορείτε να την αλείψετε σε μπισκότα για γρήγορο γλύκισμα αλλά και να την αναμείξετε με αλκοόλ φτιάχνοντας υπέροχα, δροσιστικά κοκτέιλ.

Υλικά
4 λεμόνια
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
8 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση
1. Ξύστε λεπτά τη φλούδα δύο λεμονιών και πάρτε το χυμό και από τα τέσσερα λεμόνια.
2. Σε ένα μπολ (καλύτερα μεταλλικό, για α μην χρειαστεί να μεταφέρετε το μείγμα μετά) χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
3. Βάλτε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και αφήστε το μείγμα σας να μαγειρευτεί και να πήξει.
4. Όταν έχει πήξει περάστε την κρέμα από ένα σουρωτήρι, αφήστε τη να κρυώσει και φυλάξτε τη σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: δροσερό σορμπέ λεμόνι

Το αυθεντικό νεοϋορκέζικο cheesecake