Λαβράκι στη λαδόκολλα

Λαβράκι στη λαδόκολλα

Μια μυρωδάτη και νόστιμη συνταγή με λαβράκι

Υλικά

2 λαβράκια, μέτρια προς μεγάλα, καθαρισμένα
30 ml λευκό κρασί
3 - 4 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
μια μικρή χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 - 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Κόβετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζετε το κομμένο καρότο, κάνοντας μια στρώση στην κάθε λαδόκολλα. Τοποθετείτε επανω τους τα ψάρια.
Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε τον δυόσμο με τον μαιντανό. Ρίχνετε στα ψάρια το λάδι, το κρασί και το λεμόνι, έτσι ώστε να πάνε τα υγρά παντού. Τα αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω, ρίχνετε το μείγμα των μυρωδικών, το σκόρδο, και "δένετε" τις λαδόκολλες σαν μικρά πακέτα, αλλά σχετικά χαλαρά για να μπορούν να αναπνεύσουν στον φούρνο.

Τοποθετείτε τα «πακέτα» σε ένα άνετο ταψί και ψήνετε το πολύ για 20 λεπτά (αναλόγως το μέγεθος των ψαριών).

Ταιριάζουν εξαιρετικά με άγρια χόρτα, ή ακόμη και βραστά λαχανικά.