Γλυκό: κέικ με κομπόστα φρούτων

Γλυκό: κέικ με κομπόστα φρούτων

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ με τα φρούτα της αρεσκείας σας.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αβγό ελαφριά χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κονσέρβα με διάφορα φρούτα
1/2 φλιτζάνι μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα βαθύ ταψάκι (ή μία φόρμα για κέικ).
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια και τα φρούτα κομμένα σε κομμάτια. Χτυπήστε τα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά πολύ καλά.
3. Πασπαλίστε το βουτυρωμένο σκεύος σας με τη μαύρη ζάχαρη και στη συνέχεια χύστε τη ζύμη.
4. Ψήστε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το κέικ καλά.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: κέικ με καφέ

Γλυκό: κέικ σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας και ουίσκι

Γλυκό: κέικ με σοκολάτα κουβερτούρα