Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα

Κοτόπουλο γεμιστό με μανούρι και γραβιέρα

Μια χορταστική και νόστιμη συνταγή με στήθος κοτόπουλου

Υλικά

2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
4 φέτες προσούτο
100 γρ. μανούρι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
12 ντοματίνια
2 κγ. ξερός βασιλικός, ή μερικά φυλλαράκια φρέσκου
1 κσ. μουστάρδα
4 κσ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ψήσιμο


Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος από το πλάι, χωρίς να τα χωρίσετε.
Ανοίγετε το κάθε ένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο και αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. Λιώνετε το μανούρι, με ένα πιρούνι, το ανακατεύετε με τη γραβιέρα και λίγο βασιλικό και μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα.
Τα διπλώνετε στη μέση και τυλίγετε κάθε φιλέτο με μία φέτα προσούτο. Τα βάζετε σε ένα άνετο ταψί, μαζί με τα τα ντοματίνια, κομμένα στην μέση.

Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα και τον βασιλικό. Περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τα ντοματίνια.
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200° C για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 5-6 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες και το συνοδεύετε με τα ψητά ντοματίνια και την σάλτσα από το ταψί.

Tip*
Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι, Ταιλανδέζικο ή μπασμάτι