Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και «φιογκάκια»

Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και «φιογκάκια»

Επειδή με τέτοια ζέστη που κάνει τις τελευταίες μέρες τα βαριά φαγητά δύσκολα «πάνε κάτω», παράλληλα όμως χρειαζόμαστε και ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα για να καταλάβουμε πως τρώμε κανονικό φαΐ, να μια εξαιρετική λύση που τα συνδυάζει όλα. Μια σαλάτα με ζυμαρικά farfalle (τα γνωστά μας «φιογκάκια»), ψητό κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και δροσερούς χυμούς εσπεριδοειδών που αποτελεί το τέλειο καλοκαιρινό πιάτο για κάθε στιγμή. Εκτός αυτού, είναι τρομακτικά εύκολη.

Υλικά
3 κούπες farfalle

1/3κ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1/4κ. φρέσκος χυμός λεμόνι
2κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1κ.σ. μουστάρδα
2κ.γ. ζάχαρη
1 1/4κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2κ.γ. ξίδι ρυζιού (ή από λευκό σταφύλι)
2κ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες (σχεδόν 2 στήθη)

1 1/2κ. κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
1κ. σέλινο ψιλοκομμένο σε λωρίδες
1/3κ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/3κ. καρύδια, καβουρδισμένα
3κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χωρίς να βάλετε αλάτι ή βούτυρο, στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα 7 υλικά (μέχρι και το ξίδι ρυζιού), χτυπώντας τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Προσθέστε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα σταφύλια, το σέλινο, το κόκκινο κρεμμύδι, τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό, ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί και σερβίρετε.