Γλυκό: σιρόπι σοκολάτας για τα παγωτά σας

Γλυκό: σιρόπι σοκολάτας για τα παγωτά σας

Το παγωτό είναι ένας τέλειος τρόπος για να τελειώσετε ένα δείπνο, το καλοκαίρι. Αφού, όμως, μάθατε πως θα φτιάχνετε σπιτικά παγωτά, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να φτιάχνετε το λαχταριστό σιρόπι που θα τα συνοδεύσει. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από σιρόπι σοκολάτας φυσικά.

Υλικά
700 γραμμάρια παγωτό βανίλια
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
25 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπεν-μαρί, λιώστε σε διαφορετικά μπολ τις σοκολάτες. Αφήστε τες στην άκρη να κρυώσουν.
2. Σερβίρετε το παγωτό σας (είτε σε μπάλες, είτε δίνοντάς του κάποιο σχήμα αν πρόκειται για επίσημο δείπνο) σε μικρά πιατάκια και περιχύστε από πάνω με την λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Θα πρέπει να στερεοποιηθεί αμέσως.
3. Τέλος γαρνίρετε με λίγη σοκολάτα γάλακτος πάνω από την μαύρη και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: γευστικό παγωτό βανίλια

Γλυκό: απολαυστικό παγωτό πορτοκάλι