Γλυκό: εύκολη εκδοχή κομπόστας

Γλυκό: εύκολη εκδοχή κομπόστας

Αν έχετε φρούτα στο ψυγείο που έχουν ωριμάσει, μην τα πετάξετε αλλά δοκιμάστε αυτήν την πανεύκολη, γρήγορη κομπόστα. Πειραματιστείτε και με άλλα φρούτα.

Υλικά
3 ροδάκινα
6 βερίκοκα
6 μεγάλα δαμάσκηνα
225 γραμμάρια βατόμουρα
175 γραμμάρια μύρτιλλα
50 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και κόψτε τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα σε τεταρτημόρια, αφαιρώντας τους τα κουκούτσια.
2. Στρώστε τα καθαρισμένα φρούτα μαζί με τα βατόμουρα άτακτα, σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο πιάτο.
3. Πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και βάλτε το σκεύος με τα φρούτα για 25-30 λεπτά να ψηθούν, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπήστε τα με ένα πιρούνι και θα το καταλάβετε αμέσως).
4. Βγάλτε το σκεύος από το φούρνο και προσθέστε τα μύρτιλλα ανακατεύοντας τα ζεστά φρούτα απαλά για να πάνε οι χυμοί παντού.
5. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε και άλλη ζάχαρη πέρα των πενήντα γραμμαρίων.
6. Αφήστε την κομπόστα να κρυώσει και μετά βάλτε τη στο ψυγείο.
7. Σερβίρετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: cobbler με βύσσινα

Γλυκό: μπούσουλας για γρανίτα φρούτων

Γλυκό: φράουλες, βατόμουρα, παγωτό και λευκή σοκολάτα