Ζεστό κρασί για τα κρύα βράδια

Ζεστό κρασί για τα κρύα βράδια

Αν έχετε επισκεφθεί ποτέ το Παρίσι και έχετε κάτσει σε κάποιο όμορφο παραδοσιακό μπιστρό, σίγουρα θα ξέρετε για τη σπεσιαλιτέ τους, το ζεστό κόκκινο κρασί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φέρετε τις μυρωδιές και τις γεύσεις ενός γαλλικού μπιστρό στο σπίτι σας. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή σε ένα κρύο βράδυ (και βάσει της ΕΜΥ έχουμε αρκετά ακόμα μέχρι να μπει για τα καλά η άνοιξη) και μπορεί να δείτε αμυδρά τον Πύργο του Άιφελ έξω από το παράθυρο.

Υλικά
750 ml κρασί κόκκινο
10 γαρίφαλα
4 sticks κανέλας
250 ml νερό
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση
1.Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ζεσταθέι.
2.Σερβίρετε σε μεγάλα ποτήρια κρασιού, προσθέτοντας αν θέλετε κι από ένα stick κανέλας στο καθένα, και είστε έτοιμοι.