Μοσχαράκι με φασολάκια πλατιά και χάντρες

Μοσχαράκι με φασολάκια πλατιά και χάντρες

Ένα "πλούσιο", νόστιμο και χορταστικό φαγητό που συνδυάζει κρέας και λαχανικά

Υλικά

450 γρ. φασολάκια πλατιά
450 γρ. φασολάκια χάντρες
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μερίδες
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
3 ποτήρια νερό
αλάτι-πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση


Αρχίζετε καθαρίζοντας, πλένοντας και στραγγίζοντας τα κομμάτια του κρέατος. Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνετε τα πλατιά φασολάκια μαζί με τις χάντρες, το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι-πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά.