Μπακαλιάρος φιλέτο με κινέζικα λαχανικά

Μπακαλιάρος φιλέτο με κινέζικα λαχανικά

Μια πρωτότυπη συνταγή ψαριού, με απωανατολίτικη "διάθεση"

Υλικά

800 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο
500 γρ. κατεψυγμένα κινέζικα ανάμικτα λαχανικά
8 κουταλιές σπορέλαιο ή σησαμέλαιο
1 κσ σάλτσα σόγιας
1 κσ ξύδι
1 κγ ζάχαρη
1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών ή ψαριών
αλεύρι για το τηγάνισμα
1 κσκορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε 4 κσ σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τα φιλέτα, τα τηγανίζετε για 3΄από κάθε πλευρά και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο σπορέλαιο και σοτάρετε τα κινέζικα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν ( περίπου 6΄-7΄ ).
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα τους
Προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα φιλέτα του μπακαλιάρου και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 3΄-4΄ ακόμη.

Μεταφέρετε το ψάρι και τα λαχανικά σε μια πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους. Διακοσμείτε με λωρίδες από κρεμμυδάκι και συνοδεύετε με άσπρο ρύζι.