Αφράτα πιτάκια με φέτα

Αφράτα πιτάκια με φέτα

Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστά ζυμαροπιτάκια με φέτα, που γίνονται μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά και ικανοποιούν τα γούστα και του πιο απαιτητικού.

Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
¾ ποτηριού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι μαλακή φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και προσθέτετε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει.
2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια, όσο ένα καρύδι. Τα πλάθετε στρογγυλά και κάνετε μια λακκούβα στο καθένα. Γεμίζετε τη λακκούβα με λίγα τρίμματα φέτας και κλείνετε τη τρύπα να καλυφθεί το τυρί.
3. Πατάτε το ζυμάρι με τη παλάμη σας να γίνει πλακέ.
4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία, και ψήνετε τη κάθε ζυμαρόπιτα από 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

Tips: Οι ζυμαρόπιτες διατηρούνται ωμές στη κατάψυξη, ενώ μπορείτε να τις ψήσετε και στη τοστιέρα.