Σπιτική πίτσα με ελάχιστες θερμίδες -αλλά φουλ νοστιμιά!

Σπιτική πίτσα με ελάχιστες θερμίδες -αλλά φουλ νοστιμιά!

Η πιο νόστιμη, διαιτητική πίτσα που έχετε δοκιμάσει (ή δεν ξέρατε καν πως υπήρχε).

Ποιος είπε ότι η πίτσα δεν μπορεί να είναι υγιεινή και χωρίς πολλές θερμίδες; Ιδού η πεντανόστιμη απόδειξη πως μπορεί!

Υλικά
για τη ζύμη

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ. νωπή μαγιά
2/3 κούπας χλιαρό γάλα με 2% λιπαρά
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη καστανή, φυσική
1 κ.σ ελαιόλαδο
για την πίτσα
1 κούπα τυρί ρικόττα
1 κούπα μοτσαρέλα, τριμμένη
1 κούπα παρμεζάνα (reggiano), τριμμένη
½ κούπα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
½ κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
λίγο σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη
1 κούπα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 γινωμένη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Διαλύετε τη μαγιά μέσα στο γάλα, και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Προσθέτετε το αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.
3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά την απλώνετε σ'ένα αλευρωμένο ταψάκι.
4. Ανακατεύετε σε ένα μπολ, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας κενό δύο εκατοστά, περιμετρικά.
5. Βάζετε από πάνω τα κρεμμύδια και το σπανάκι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το σκόρδο και το βασιλικό.
6. Προσθέτετε τις ντομάτες και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο.
7. Ψήνετε στους 220C, για 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει πλύ ελαφρά και σερβίρετε σε κομμάτια.