Αφράτα και μυρωδάτα muffins καρότου

Αφράτα και μυρωδάτα muffins καρότου

Ο συνδυασμός τζίντζερ και κανέλας που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή την κάνει τόσο ξεχωριστή αλλά και τόσο αγαπημένη. Είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να συνοδεύσετε τα muffins σας, ιδανικά, με τυρί κρέμα.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1κ.σ. baking powder
1 1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/4κ.γ. baking soda
1/4κ.γ. αλάτι
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
2 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας γάλα πλήρες
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα τριμμένα καρότα (περίπου 3)
1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
1/3 κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Αλείψτε μια φόρμα για 12 muffins με λίγο βούτυρο και ακουμπήστε την πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα, το τζίντζερ, την baking soda και το αλάτι. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Ρίξτε το υγρό μείγμα πάνω στο στεγνό μείγμα και με μια πλαστική σπάτουλα αρχίστε να ανακατεύετε απαλά αλλά γρήγορα ώστε να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε έπειτα τα καρότα και τα καρύδια, ανακατέψτε λίγο ακόμα και μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες στις θήκες της φόρμας.
5. Ψήστε τα muffins για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα τους. Απομακρύνετε το ταψί από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, πριν βγάλετε τα muffins για να τα σερβίρετε.