Ατομικά cheesecakes σερβιρισμένα με χειροποίητη κομπόστα πορτοκαλιού και σταφίδας

Ατομικά cheesecakes σερβιρισμένα με χειροποίητη κομπόστα πορτοκαλιού και σταφίδας

Πορτοκάλι, σταφίδες σε έναν υπέροχο συνδυασμό με την κρεμώδη υφή του cheesecake.

Ένα πρωτότυπο, υπέροχο γλυκό που αν και κρύο ταιριάζει απόλυτα με τον χειμωνιάτικο καιρό.

Υλικά
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί ricotta
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια γιαούρτι
35 γραμμάρια (1/4 φλιτζανιού) κορν φλάουρ
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα με κομματάκια πορτοκαλιού κομμένη σε κομμάτια
170 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) σταφίδες
250 ml (1 φλιτζάνι) επιδόρπιος οίνος
Λεπτοτριμμένη φλούδα από τέσσερα πορτοκάλια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάλτε μεγάλες θήκες για muffins σε έξι πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας περίπου 190 ml το καθένα
2. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα χτυπήστε το τυρί ricotta, το τυρί σε μορφή κρέμας, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα δύο κουταλάκια εκχυλίσματος βανίλιας μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά μαζί.
3. Προσθέστε το γιαούρτι και το κορν φλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
5. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και ψήστε για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξουν τα cheesecake σας. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, σκεπάστε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες.
5. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σιγοβράστε τις σταφίδες στο κρασί για 3-4 λεπτά. Χύστε το κρασί με τις σταφίδες σε ένα μπολ και αφήστε τα να κρυώσουν για 20 λεπτά.
6. Προσθέστε το υπόλοιπο εκχύλισμα βανίλιας και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατέψτε. Σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες.
7. Σερβίρετε τα cheesecakes με κουταλιές από την «κομπόστα» σταφίδας-πορτοκαλιού.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: ψημένο αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake

Γλυκό: cheesecake με γιαούρτι και φιστίκια Αιγίνης

Γλυκό: cheesecake με άρωμα λεμονιού