Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας

Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας

Ένα υπέροχο γλύκισμα ιδανικό για να συντροφέψετε τον καφέ σας.

Μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτα με 4 υλικά.

Υλικά
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
75 ml κρέμα γάλακτος με 35-56% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ Frangelico (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο καλής ποιότητας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ για 1 λεπτό ή όσο χρειάζεται για να λιώσει η σοκολάτα. Ανά τριάντα δευτερόλεπτα ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι. Είναι έτοιμο όταν θα έχετε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα με τη σοκολάτα να έχει λιώσει τελείως.
2. Προσθέστε το λικέρ και ανακατέψτε (προαιρετικό βήμα).
3. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
4. Στρώστε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και τη σκόνη κακάο σε ένα μπολ. Με κάθε δύο κουταλάκια του γλυκού ζύμης φτιάξτε μια μπαλίτσα. Βουτήξτε τη στη σκόνη κακάο, τινάξτε την και αφήστε την πάνω στο ταψάκι. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Διατηρήστε τες στο ψυγείο.

Τip: Φροντίστε τα χέρια σας να είναι κρύα, όταν φτιάχνετε τα τρουφάκια. Επίσης, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε κακάο της σοκολάτας τόσο πιο σφιχτή θα σας βγει η ζύμη.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: ιδιαίτερα «τρουφάκια» λευκής σοκολάτας

Γλυκό: τρουφάκια με ρούμι και σταφίδες

Γλυκό: λαχταριστά τρουφάκια με καφέ