Το απόλυτο, θεϊκό πρωινό για το hangover των Χριστουγέννων

Το απόλυτο, θεϊκό πρωινό για το hangover των Χριστουγέννων

Δεν είναι ένα πρωινό που θα σας προτείναμε να φτιάχνετε κάθε μέρα, μιας και η θερμιδική του αξία είναι, τουλάχιστον, απαγορευτική, είναι όμως το καλύτερο πρωινό που θα μπορούσε να απολαύσει κανείς μετά από μια ξέφρενη βραδιά Χριστουγέννων. Και στην τελική, μια φορά ζούμε βρε αδερφέ, ας ζήσουμε τα Χριστούγεννα όπως μας αξίζει!

Υλικά
2 μεγάλα κρουασάν βουτύρου
2 μεγάλα αυγά
ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα γάλα πλήρες
1 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1κ.σ. Cointreau ή Grand Marnier
2κ.σ. ανάλατο βούτυρο
τυρί μασκαρπόνε για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Με ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά κάθε κρουασάν στη μέση, οριζοντίως, και βάλτε τα στην άκρη.
2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη βανίλια και το γάλα.
3. Ζεστάνετε το σιρόπι σφενδάμου σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το Cointreau και ανακατέψτε.
4. Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα 1κ.σ. βούτυρο. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, βουτήξτε δύο από τα μισά των κρουασάν στο μείγμα του αυγού ώστε να καλυφθούν εντελώς. Βάλτε τα αμέσως στο τηγάνι και τηγανίστε τα και από τις δύο πλευρές εναλλάξ, μέχρι να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα και βάλτε τα στο φούρνο ώστε να παραμείνουν ζεστά, μέχρι να τελειώσετε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δύο μισά των κρουασάν.
5. Σερβίρετέ τα με το σιρόπι, και μια μεγάλη κουταλιά μασκαρπόνε.