«Άπαιχτο» σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και φρέσκο mascarpone

«Άπαιχτο» σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και φρέσκο mascarpone

Ξεκινήστε από σήμερα το Σαββατοκύριακο με ένα φαγητό που θα σας φτιάξει τη διάθεση!

H απίστευτη γεύση του αγελαδινού τυριού fontina και η κρεμώδης, απαλή υφή του mascaprone δημιουργούν μια ανώτερη, εντελώς πρωτότυπη και πολύ, πολύ πιο γευστική εκδοχή του κλασικού «μακαρόνια με τυρί», δίνοντάς σας ένα εκπληκτικό πιάτο ιδανικό τόσο για καθημερινό φαγητό όσο και για ένα από τα κυρίως στο γιορτινό τραπέζι. Αντί για μασκαρπόνε μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τυρί philadelphia πλήρες.

Υλικά
1 πακέτο πένες
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες γάλα χωρίς λιπαρά
2 κούπες τριμμένο τυρί fontina
1/4 κούπας τυρί mascarpone
3/4κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
3 φέτες λευκό ψωμί
1κ.σ. βούτυρο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 1/2κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση
1. Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, σουρώστε τις και κρατήστε τις ζεστές στην κατσαρόλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
2. Αναμείξτε το αλεύρι με το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Αφήστε το για 10 λεπτά στη φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το σύρμα. Βγάλτε το από τη φωτιά. Προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι.
3. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα από το μείγμα. Με μια σπάτουλα, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα έχετε αλείψει πριν με λάδι.
4. Κόψτε το ψωμί σε κομματάκια, βάλτε το στο multi και αλέστε το μέχρι γίνει τρίμματα (περίπου να σας βγει 1μιση κούπα).
5. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το για 30''. Απομακρύνετέ το από τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τα τρίμματα του ψωμιού και ανακατέψτε καλά.
6. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με τα τρίμματα πάνω από το μείγμα με τα ζυμαρικά στο πιρέξ. Ψήστε το σουφλέ στους 220C για 25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες. Πασπαλίστε το με μαϊντανό και σερβίρετε.