Κρέπες με μαρμελάδα βερίκοκο

Κρέπες με μαρμελάδα βερίκοκο

Γλυκές υπέροχες κρέπες για ένα υπέροχο πρωινό.

 

Ξεκινήστε τη μέρα σας γλυκά με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά
3 αυγά
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
1 και 1/2 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτύπησε ελαφρά τα αυγά και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, μία μία κουταλιά της σούπας, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σιγά-σιγά προσθέστε το υπόλοιπο ενάμισι φλιτζάνι αλεύρι εναλλάξ με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη βανίλιας και μια πρέζα αλάτι. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
3. Ζεστάνετε ένα τηγάνι με βάση διαμέτρου 18 εκατοσ. σε μέτρια φωτιά. Βουρτσίστε το τηγάνι με λίγο λάδι. Ρίξτε 2 και 1/2 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού και περιστρέψτε το να απλωθεί η ζύμη στη βάση του.
4. Ψήστε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η βάση και γυρίστε την κρέπα από την άλλη. Ψήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετέ τη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη λιπαίνοντας το τηγάνι κάθε φορά.
5. Απλώστε από 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα πάνω από κάθε κρέπα και τυλίξτε τες σφιχτά. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Αυθεντικές γαλλικές κρέπες με άρωμα βανίλιας

Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού