Ψωμί με σχοινόπρασο, ανθότυρο και φρέσκια κρεμμύδια

Ψωμί με σχοινόπρασο, ανθότυρο και φρέσκια κρεμμύδια

Φτιάξτε φρέσκο σπιτικό ψωμί με μυρωδικά για να μοσχομυρίσει η κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε μόνο αγνά υλικά, για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας αλλά και για ένα πιο υγιεινό κολατσιό του μικρού σας στο σχολείο.

Υλικά

450γρ. σκληρό αλεύρι

15γρ. μαγιά φούρνου

1 μεγάλο αβγό χτυπημένο

1/2 φλιτζάνι ανθότυρο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κουταλιές κομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

1 κουταλάκι γλυκού λευκή ψιλή ζάχαρη

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας γάλα

2 κουταλάκια γλυκού παπαρουνόσπουρους

χονδρό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση


1.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιά φούρνου με τη ζάχαρη και ρίχνετε σιγά-σιγά 1/2 φλιτζάνι νερό. Βάζετε την μαγιά στη άκρη να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι, κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο του μπολ και ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο νερό. Φυλάτε στην άκρη λίγο από το χτυπημένο αβγό και ρίχνετε το υπόλοιπο στο αλεύρι. Προσθέστε και το ανθότυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι η ζύμη να μην κολλάει.

2.Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Τη βάζετε σε σακούλα μέσα σε βουτυρωμένο μπολ και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

3.Σε ένα τηγάνι, βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με το λάδι τους και το σχοινόπρασο στην ζύμη και αρχίζετε να τα ζυμώνετε μέχρι να πάνε παντού τα υλικά.

4.Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά ή μεγάλα φραντζολάκια. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί και βάζετε μέσα τα φραντζολάκια. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και χτυπάτε το γάλα και το αβγό που έχετε κρατήσει. Αλείφετε με το μείγμα τα φραντζολάκια για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει. Το ψωμί σας είναι έτοιμο, σερβίρετε ζεστό και φυσικά πολύ νόστιμο είναι και κρύο.