Ιμαμ μπαϊλντί με μπόλικο γιαούρτι

Ιμαμ μπαϊλντί με μπόλικο γιαούρτι

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα ελληνκά φαγητά. Μελιτζάνες, κρεμμυδάκια, λάδι και ψωμί για βούτες, με απαραίτητη συνοδεία φέτας. Αφήστε για λίγο στην άκρη τις δείετες και γευτείτε ένα από πιο νόστιμα λαδερά φαγητά.

Υλικά (για 4 άτομα)

8-10 μικρές αλλά χοντρές μελιτζάνες

1/2 κιλό κιμά

1/2 κιλό ώριμες ντομάτεες (τριμμένες στον τρίφτη)

1 κρεμμύδι ψιλοκομένο

150γρ. κεφαλοτύρι

1 ματσάκι μαϊντανό

1,5 κεσεδάκι γιαούρτι

φρυγανιά τριμμένη

5 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι

ένα κουταλάκι γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση
1 Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση αφαιρόντας την ψίχα τους. Τις αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζετε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.

2.Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το κιμά και ανακατεύετε για να μην κολίσει. Σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τυρί, την κανέλα και αλατοπιπερόνετε. Αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

3.Γεμίζετε τις μελιτζάνες μία μία αφήνοντας λίγο χώρο για να χωρέσει και μία στρώση γιαούρτι. Στο τέλος πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά και τα βάζετε να γίνουν σε προθερμασμένο φούρνο.