Αυγά με λουκάνικα πάνω σε ψητές πατάτες: Το τέλειο κυριακάτικο σνακ

Αυγά με λουκάνικα πάνω σε ψητές πατάτες: Το τέλειο κυριακάτικο σνακ

Ζεστό, σπιτικό και... «χουχουλιάρικο», ένα γεύμα που θα στιγματίσει τις Κυριακές σας από δω και πέρα.

Μαζέψτε τους φίλους σας στο σπίτι, ανοίξτε ένα μπουκάλι κρασί και σερβίρετε αυτές τις συγκλονιστικές πατάτες με αυγά και λουκάνικα, για να ζήσετε την Κυριακή όπως της αρμόζει.

Υλικά (για 4 μερίδες)
2 ψητές πατάτες
2κ.σ. βούτυρο
1/4 κούπας τριμένη παρμεζάνα
2 ψημένα λουκάνικα γαλοπούλας, κομμένα σε κυβάκια
4 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Τρίψτε τις πατάτες να καθαρίσουν (με τη φλούδα τους) και τρυπήστε τις με ένα πιρούνι. Ψήστε τις στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 45 λεπτά.
3. Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση κατά μήκος, αδειάστε το εσωτερικό της και ανακατέψτε το σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και το τυρί. Ρίξτε μέσα τα κυβάκια του λουκάνικου, ανακατέψτε και έπειτα μοιράστε το μείγμα σε κάθε πατάτα, αφήνοντας μια λακούβα στη μέση.
4. Σπάστε από ένα αυγό σε κάθε λακούβα, βάλτε τις πατάτες σε ένα ταψάκι καλυμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τις για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε πως έγιναν.