Ψημένη κομπόστα φρούτων

Ψημένη κομπόστα φρούτων

Μια ζεστή κομπόστα φρούτων για τις τελευταίες χειμωνιάτικες ημέρες.

Βάλτε το ραβέντι στην κουζίνα σας και μαζί με τα τελευταία χειμωνιάτικα φρούτα του ψυγείου σας φτιάξτε αυτήν την εύκολη, ζεστή κομπόστα.

Υλικά
3 πορτοκάλια
1 κλωνάρι βανίλιας σχισμένο στη μέση
2 μικρά κόκκινα μήλα, πλυμένα, χωρίς τον πυρήνα τους και κομμένα σε φέτες του 1 εκατοστού
1 μεγάλο μάτσο (1 κιλό) ραβέντι (καθαρίστε το και κόψτε το σε λωρίδες των 5 εκατοστών)
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ξεφλουδίστε το 1 πορτοκάλι και κόψτε τη φλούδα του σε λεπτές λωρίδες.
3. Βάλτε σε ένα μπολ την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και το χυμό του πορτοκαλιού που ξεφλουδίσατε. Ξύστε τους σπόρους της βανίλιας και προσθέστε τους και αυτούς στο μείγμα. Προσθέστε τα μήλα, το ραβέντι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
4. Καθαρίστε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και κόψτε τα οριζόντια σε κύκλους.
5. Βάλτε το μείγμα με τα μήλα σε ένα πυρίμαχο κεραμικό ή γυάλινο σκεύος. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάστε, προσεκτικά αλείψτε το μείγμα με τους χυμούς του και προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού. Ψήστε για άλλα 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο και σερβίρετε την κομπόστα σας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: ψητά δαμάσκηνα με κανέλα και γιαούρτι

Γλυκό: εύκολη εκδοχή κομπόστας

Γλυκό: κέικ με κομπόστα φρούτων

DPG Network