Κρέπες με ζάχαρη και λεμόνι

Κρέπες με ζάχαρη και λεμόνι

Μια βασική συνταγή για κρέπες με 5 υλικά.

Δοκιμάστε να φτιάξετε κρέπες και να τις γαρνίρετε με ζάχαρη και λεμόνι, αλλιώς προσθέστε τη μαρμελάδα ή το σιρόπι της επιλογής σας.

Υλικά
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) απλό κοσκινισμένο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 και 1/4 του φλιτζανιού (310ml) γάλα
15 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα και κάντε τους μια τρύπα στη μέση.
2. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος στο «φρεάτιο» που φτιάξατε στο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή, μαλακή ζύμη.
4. Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι για κρέπες ή ένα απλό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώστε το ελαφρά και ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη. Κουνήστε το τηγάνι σας να απλώσει η ζύμη και ψήστε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε την ψημένη κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη, ομοίως.
6. Πασπαλίστε τις κρέπες σας με ζάχαρη και λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με μαρμελάδα βερίκοκο

Τηγανίτες με γεύση μπανάνας και αμυγδάλου

Αυθεντικές γαλλικές κρέπες με άρωμα βανίλιας