Εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια

Εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια

Τρουφάκια με μόλις 4 υλικά σε 4 βήματα.

 

Δοκιμάστε αυτήν τη βασική συνταγή για τρουφάκια και «πειράξτε» την, προσθέτοντας λικέρ και κομμάτια από αποξηραμένα φρούτα.

Υλικά
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 του φλιτζανιού κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε χωρίς να σκεπάσετε το σκεύος για 2-3 λεπτά τουλάχιστον, στο 50% της ισχύος ανακατεύοντας σε κάθε λεπτό με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεί.
3. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Πάρτε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα και φτιάξτε μια μπάλα. Επαναλάβετε με όλη σας τη ζύμη.
4. Ρίξτε κακάο σε ένα ρηχό πιάτο και κυλήστε τις μπάλες σας να καλυφθούν με κακάο καλά. Βάλτε τες στο ταψάκι και στο ψυγείο για λίγες ώρες. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτότυπα τρουφάκια με βερίκοκα και πορτοκάλι

Λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας

Γλυκό: τρουφάκια με ρούμι και σταφίδες