Βασική συνταγή για μαρεγκάκια

Βασική συνταγή για μαρεγκάκια

Τα αγαπημένα σας μαρεγκάκια στην πιο κλασική τους εκδοχή.

 

Φτιάξτε αυτά τα μαρεγκάκια που λιώνουν στο στόμα και πειραματιστείτε στη συνέχεια προσθέτοντας κακάο ή σοκολάτα.

Υλικά
4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι (220 γραμμάρια) «ψιλή» ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώστε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Με το μίξερ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι έως ότου διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη, μια κουταλιά κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Όταν όλη η ζάχαρη έχει προστεθεί, συνεχίστε να χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Χρησιμοποιήστε δύο κουταλάκια του γλυκού και φτιάξτε μαρεγκάκια πάνω στα ταψιά με το αντικολλητικό χαρτί. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 90 βαθμούς.
5. Ψήστε τις μαρέγκες σας για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τις μαρέγκες στο φούρνο να κρυώσουν εντελώς. Μπορείτε να τις φυλάξετε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και για μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μπουκίτσες μαρέγκας με 3 υλικά

Μαρεγκάκια με γέμιση τυριού και σοκολάτας

Μαρεγκάκια με σοκολατένια βάση