Δροσερό, πολύχρωμο και πεντανόστιμο σνακ με φράουλες, αβοκάντο και τορτίγιας

Δροσερό, πολύχρωμο και πεντανόστιμο σνακ με φράουλες, αβοκάντο και τορτίγιας

Και αν έχει συννεφιά, εμείς θα επιμένουμε ανοιξιάτικα!

Οι φράουλες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα σούπερ μάρκετ και τα οπωροπωλεία, οπότε ας τις τιμήσουμε με μια συνταγή ελαφριά, λαχταριστή και υγιεινή!

Υλικά
2κ.γ. λάδι canola
6 μεγάλες τορτίγιες ολικής αλέσεως
2κ.γ. ζάχαρη
1/2κ.γ. κανέλα
1 1/2 κούπα αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο και σε κομματάκια
1 κούπα φράουλες, ψιλοκομμένες
2κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, λιωμένο
1κ.γ. πιπεριά jalapeno, λιωμένη
2κ.γ. φρέσκος χυμός lime
3/8 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Για να ετοιμάσετε τα τσιπς τορτίγιας, αλείψτε τις τορτίγιες με λάδι από την μία πλευρά. Αναμείξτε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίστε με το μείγμα τις λαδωμένες πλευρές.
3. Κόψτε κάθε τορτίγια σε 12 κομμάτια και απλώστε τα σε μια στρώσε σε ένα ταψί (ή 2 αν χρειαστεί). Ψήστε τα για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
4. Αναμείξτε σε ένα μπολ το αβοκάντο, τις φράουλες και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά να συνδυαστούν όλα μαζί και σερβίρετέ τα με τα τορτίγια τσιπς.