Λαχταριστή, πεντανόστιμη και… νηστίσιμη καρμπονάρα

Λαχταριστή, πεντανόστιμη και… νηστίσιμη καρμπονάρα

Τώρα μπορείτε να την απολαύσετε και μέσα στην Μ.Εβδομάδα, χωρίς τύψεις.

Με μερικές μικρές μετατροπές, μπορείτε να δημιουργήσετε το αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών χωρίς να νιώθετε πως κατρακυλάτε στην αμαρτία, μέρες που είναι. Και πιστέψτε μας, δεν θα καταλάβετε τη διαφορά στη γεύση!

Υλικά
1/2 πακέτο σπαγκέτι
2κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3κ.γ. νερό
1μιση κούπα φυτική κρέμα
200γρ. μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
φυτικό τυρί, τριμμένο

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
3. Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύετε την κρέμα με το κορν φλάουρ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μέχρι να πήξουν ελαφρά.
4. Έπειτα προσθέτετε τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε στο μείγμα τον μαϊντανό και ανακατεύετε άλλη μια φορά.
5. Ρίχνετε την σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Μοιράζετε σε πιάτα και τα σερβίρετε με τριμμένο φυτικό τυρί.