Το πιο νόστιμο και δροσερό ντιπ για το καλοκαίρι

Το πιο νόστιμο και δροσερό ντιπ για το καλοκαίρι

Λίγο γιαούρτι, λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια, λίγο μπέικον και η απόλαυση είναι εδώ!

Για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού, υπάρχει ένα ντιπ που μαζί με τραγανά πατατάκια, παξιμάδια, αφράτο ψωμί ή ό,τι άλλο συνοδευτικό επιθυμείτε, θα κάνει εσάς και την παρέα σας να ξεχάσετε την ζέστη και να απολαύσετε μια πανδαισία γεύσεων που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Υλικά
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
για το ντιπ
1/2 κούπα γιαούρτι πλήρες
1/3 κούπας καραμελωμένα κρεμμύδια
2 φέτες μπέικον
1 μικρό ματσάκι τσάιβς
1/2κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
1. Για να «καραμελώσετε» τα κρεμμύδια, ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν με το λάδι. Σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
2. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και συνεχίστε να τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα βαθύ, κεχριμπαρί χρώμα. Αυτό μπορεί να σας πάρει από 35 μέχρι 60 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που χρησιμοποιείτε.
3. Μόλις τα κρεμμύδια είναι σχεδόν έτοιμα, ρίξτε μέσα το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε τα για άλλα 5 λεπτά. Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
4. Για να φτιάξετε το ντιπ, αναμείξτε σε ένα μπολ το 1/3 από τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ή, ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ.