Sushi με φυστικοβούτυρο
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Αν η σχέση σας με την ιαπωνική κουζίνα δεν είναι και η καλύτερη –για ωμό ψάρι μιλάμε ούτως ή άλλως, θα το καταλάβουμε αν δεν σας κάθεται καλά στο στομάχι- αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φτιάξετε sushi με τον δικό σας τρόπο και βάσει των δικών σας γούστων. Η παρακάτω συνταγή σας δίνει μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα και σας αφήνει χώρο να αυτοσχεδιάσετε.
Υλικά
Το αγαπημένο σας ψωμί του τοστ
Φυστικοβούτυρο
Φρούτα και λαχανικά της επιλογής σας, κομμένα σε λεπτές φέτες
Μαρμελάδα (προαιρετικά)
Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να το κάνετε επίπεδο
2.Απλώστε φυστικοβούτυρο στην μία πλευρά του ψωμιού
3.Προσθέστε τις λεπτές φέτες των λαχανικών και των φρούτων. Τοποθετήστε τα οριζόντια και μακρόστενα ούτως ώστε να έχουν ωραία εμφάνιση όταν κόψετε τα ρολά.
4.Προσθέστε άλλη μια στρώση spread της επιλογής σας πάνω από τα λαχανικά και τα φρούτα, όπως μαρμελάδα (προαιρετικά)
5.Με απαλές κινήσεις διπλώστε το ψωμί σε ένα μακρόστενο ρολό
6.Ρίξτε λίγο μέλι πάνω από το ρολό (προαιρετικά) και κόψτε το σε μικρότερα ρολάκια.