Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο, μπανάνα και λαχταριστό γλάσο από μερέντα

Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο, μπανάνα και λαχταριστό γλάσο από μερέντα

«Θάνατος» από απόλαυση.

Τι άλλο να πούμε, τα είπε όλα ο τίτλος. Ετοιμαστείτε να πάθετε overdose γλύκας με το πιο κολασμένο κέικ που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά
1 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα φιστικοβούτυρο
2 3/4 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
2κ.γ. βανίλια
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ. αλάτι
2 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες
1 κούπα μερέντα
2κ.σ. γάλα ή νερό (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
2. Στο μπολ του μίξερχ, χτυπήστε το βούτυρο και τα 3/4 κούπας του φιστικοβούτυρου μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ανάλαφρο μείγμα, γύρω στα 5 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τα αυγά, ένα ένα τη φορά, χτυπώντας καλά κάθε φορά με το μίξερ. Τέλος ρίξτε τη βανίλια και ανακατέψτε.
3. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο μίξερ, όλα μαζί, και χτυπήστε τα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε μέσα την λιωμένη μπανάνα και χτυπήστε σε χαμηλή ένταση.
4. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Ρίξτε τη μισή κούπα μερέντα σε κουταλιές πάνω στο μείγμα και με ένα πλατύ μαχαίρι ανακατέψτε την στο μείγμα.
5. Ψήστε το κέικ για 60-75 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσο-καφέ και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα.
6. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε το από τη φόρμα και βάλτε το πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
7. Ζεστάνετε την υπόλοιπη μερέντα και το φυστικοβούτυρο στα μικροκύματα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και περιχύστε με αυτό το κέικ.