Κρέπες με σάλτσα μπλε μούρων

Κρέπες με σάλτσα μπλε μούρων

Υπέροχες κρέπες βανίλιας περιχύνονται με σάλτσα μπλε μούρων και σερβίρονται με παγωτό.

Μια εύκολη συνταγή για κρέπες που αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε και χωρίς γλουτένη, αν απλά αντικαταστήσετε το αλεύρι με ανάλογο χωρίς γλουτένη.

Υλικά
3/4 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλή ζάχαρη
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
3/4 του φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για την blueberry σάλτσα
125 γραμμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα μπλε μούρα (μύρτιλλα, blueberries)
1/4 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε σταδιακά το υγρό σας μείγμα σε εκείνο του αλευριού ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε 10 λεπτά τη ζύμη σας να ξεκουραστεί.
2 Στο μεταξύ κάντε τη σάλτσα. Συνδυάστε τα μούρα, τη ζάχαρη και 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 8 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού από τη ζύμη. Ανακινήστε το τηγάνι σας για να πάει ζύμη σε όλη τη βάση και μαγειρέψτε για 2 λεπτά περίπου. Γυρίστε την κρέπα σας και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό. Μεταφέρετε την έτοιμη κρέπα σε ένα πιάτο και καλύψτε το για να παραμείνει ζεστή. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα (περίπου 8 κρέπες).
4. Σερβίρετε τις κρέπες με παγωτό και σάλτσα βατόμουρου.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με τυρί μασκαρπόνε και σύκα

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Ισπανικά churros με σοκολάτα