Γλυκό, αλμυρό και φρουτένιο: Αχλάδια τυλιγμένα με προσούτο

Γλυκό, αλμυρό και φρουτένιο: Αχλάδια τυλιγμένα με προσούτο

Μια υπέροχη λιχουδιά που θα σας εκπλήξει.

Δεν είναι γκουρμέ, είναι απλά ο συνδυασμός δύο εκ πρώτης όψεως αταίριαστων υλικών, που όμως όταν συναντιούνται δημιουργούν λαχταριστές, θεσπέσιες μπουκιές. Θέλετε μόνο 5 υλικά και δύο κινήσεις και τσουπ, έχετε έτοιμο το πιάτο που θα συναρπάσει κάθε ουρανίσκο.

Υλικά
2 αχλάδια, κομμένα σε 8 φέτες το καθένα και χωρίς κουκούτσια
8 λεπτές φέτες προσούτο, κομμένες μακρόστενα
2κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2κ.γ. ξύδι από λευκό κρασί
μια πρέζα αλάτι κοσέρ

Εκτέλεση
Τυλίξτε από μία φέτα προσούτο γύρο από κάθε φέτα αχλαδιού και βάλτε τις σε μια πιατέλα. Ρίξτε από πάνω το ξίδι και το λάδι και πασπαλίστε με το αλάτι.

Tip: Δύο μερίδες περιέχουν μόνο 89 θερμίδες!