Η καλύτερη σαλάτα που θα φάτε σήμερα: Σπανάκι, χοιρινό φιλέτο και νεκταρίνια

Η καλύτερη σαλάτα που θα φάτε σήμερα: Σπανάκι, χοιρινό φιλέτο και νεκταρίνια

Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων.

Τα χουμε ξαναπεί για τα φρούτα στις σαλάτες, μπορεί να ακούγεται παράξενο αρχικά σε πολλούς, πρόκειται όμως για έναν απίθανο συνδυασμό που εκτοξεύει τις γεύσεις σε άλλο επίπεδο. Η λαχταριστή σαλάτα που σας προτείνουμε σήμερα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Υλικά
1 φιλέτο χοιρινό, κομμένο
3 νεκταρίνια κομμένα στη μέση
ελαιόλαδο
2 πακέτο φρέσκο baby σπανάκι
1/4 κούπας βινεγκρέτ μπαλσάμικου
1/4 κούπας τυρί φέτα σε κομμάτια
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το γκριλ.
2. Κόψτε το φιλέτο οριζοντίως κατά μήκος του κέντρου του. Βάλτε το μαζί με τα κομμένα νεκταρίνια πάνω στο γκριλ το οποίο θα έχετε αλείψει με λάδι, με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Ψήστε τα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε το χοιρινό να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.
3. Κόψτε τα κομμάτια των νεκταρινιών σε φέτες και το χοιρινό σε λεπτές φέτες. Αναμείξτε το σπανάκι με τη βινεγκρέτ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε απαλά.
4. Μοιράστε το μείγμα με το σπανάκι σε 6 πιάτα σε ίσες ποσότητες. Βάλτε πάνω από το καθένα ίδιες φέτες νεκταρινιών και χοιρινού, πασπαλίστε με φέτα και πιπέρι και σερβίρετε.