Σπιτικό παγωτό μόκα

Σπιτικό παγωτό μόκα

Δώστε άρωμα καφέ στο παγωτό σοκολάτας με έναν πολύ εύκολο τρόπο.

 

Κομμάτια σοκολάτας και espresso δίνουν υπέροχη γεύση στο κλασικό παγωτό σοκολάτας.

Υλικά
1/4 του φλιτζανιού σκόνη στιγμιαίου καφέ espresso
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
2 λίτρα παγωτό σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Βάλτε τον καφέ, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη και ο καφές να διαλυθούν. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει εντελώς.
2. Αφήστε το παγωτό σας 15 λεπτά σε ένα μπολ να μαλακώσει. Προσθέστε το μείγμα καφέ και τα κομμάτια σοκολάτας στο παγωτό σας και ανακατέψτε καλά. Χύστε το παγωτό σσας πάλι στο παγωμένο μπολ του ή σε μια φόρμα της αρεσκείας σας, λειάνετε την επιφάνειά του, καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη και παγώστε το για μία νύχτα. Πριν σερβίρετε βγάλτε το για 5 λεπτά από την κατάψυξη.