Κρύο σουφλέ με μαστίχα

Κρύο σουφλέ με μαστίχα

Έξι υλικά μπερδεύονται με τον πιο δημιουργικό τρόπο σε αυτό το υπέροχο, δροσερό σουφλέ αρωματισμένο με μαστίχα δια χειρός του chef Δημήτρη Νίκολη.

 

Ο chef Δημήτρης Νίκολης προτείνει ένα κρύο γλύκισμα με άρωμα μαστίχας.

Υλικά
6 κρόκοι αυγών
125 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια λικέρ μαστίχας
3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο
Ξύσμα από τη φλούδα 2 μανταρινιών
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Κακάο για το σερβίρισμα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου ή λουίζας

Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί (κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και από πάνω ένα ανοξείδωτο μπολ) χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ μαστίχας και το μαστιχέλαιο μέχρι το μείγμα σας να δέσει καλά.
2. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί) και προσθέστε τη μαζί με το ξύσμα από τη φλούδα των μανταρινιών στο μείγμα των κρόκων. Ανακατέψτε ελαφρά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή μια ξύλινη κουτάλα.
3. Τυλίξτε 6-7 μπολ για σουφλέ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να προεξέχει 1-2 εκατοστά από το χείλος των μπολ. Μοιράστε το μείγμα σας στα μπολ γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω και βάλτε τα στην κατάψυξη για 8 ώρες περίπου.
4. Για να σερβίρετε αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο (τα σουφλέ σας θα μοιάζουν να έχουν φουσκώσει σαν από το ψήσιμο λόγω του έξτρα ύψους που τους έδωσε το αλουμινόχαρτο) και αφήστε τα σουφλέ σας σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 λεπτά. Πασπαλίστε με κακάο και γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου ή λουίζας.