Τηγανητές μπανάνες με σιρόπι passion fruit

Τηγανητές μπανάνες με σιρόπι passion fruit

Η γλύκα της μπανάνας έρχεται σε αντίθεση με το ξινό του passion fruit σε αυτό το εύκολο γλύκισμα.

 

Μπανάνες τηγανίζονται και σερβίρονται με παγωτό, σιρόπι passion fruit και νιφάδες καβουρδισμένων αμυγδάλων.

Υλικά
125 ml (1/2 φλιτζάνι) πούλπα passion fruit (φρούτα του πάθους)
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό
4 μπανάνες
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την πούλπα των φρούτων του πάθους, τη ζάχαρη κα το νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
2. Κόψτε τις μπανάνες στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα αμύγδαλα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τα σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
3. Βάλτε τα κομμάτια μπανάνας στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα περιστασιακά.
4. Μοιράστε τα κομμάτια μπανάνας σε 4 πιάτα σερβιρίσματος. Βάλτε πάνω από τις μπανάνες από μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μάνγκο και περιχύστε με το σιρόπι που φτιάξατε με τα passion fruit. Πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Cupcakes μπανάνας με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Ψητές μπανάνες με παγωτό και sauce σοκολάτας