Μακαρονάδα hamburger και τα μυαλά στα κάγκελα

Μακαρονάδα hamburger και τα μυαλά στα κάγκελα

Όταν τα μακαρόνια με κιμά γίνονται ακόμα πιο φανταστικά.

Δεν θα σχολιάσουμε τίποτα για αυτό το επικό φαγητό που από όταν το δοκιμάσαμε δεν έχει βγει από το μυαλό μας. Απλά φτιάξτε το (είναι πανεύκολο) και απολαύστε το καλύτερο σαββατιάτικο μεσημέρι.

Υλικά
2 κούπες κοφτό μακαρονάκι
1κ.σ. ελαιόλαδο
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για ζυμαρικά
λίγες νιφάδες chilli
1/2κ.γ. σπόροι σέλινου
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
2κ.σ. worcestershire sauce
1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βράστε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Όσο βράζει, ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε τον κιμά με 1κ.σ. λάδι σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει, μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, ρίξτε μέσα στα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, περίπου 4 με 6 λεπτά.
3. Προσθέστε το σέλινο, το chilli και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε, Έπειτα ρίξτε μέσα τις ντομάτες και την worcestershire sauce και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράζει για 5 λεπτά.
4. Στραγγίξτε τα μακαρόνια, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε μέσα την σάλτσα και τον μαϊντανό. Αφήστε τα να μαγειρεύονται για άλλα 5 λεπτά.
5. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι, όσο θέλετε, και σερβίρετε.

DPG Network