Cheesecake με passion fruit και μέλι

Cheesecake με passion fruit και μέλι

Έξι υλικά συνδυάζονται εύκολα και ψήνονται σε ένα υπέροχο γλύκισμα.

 

Μέλι και πούλπα φρούτων του πάθους ανακατεύονται με κρεμώδες τυρί και ψήνονται πάνω σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα πρωτότυπο cheesecake

Υλικά
6 μπισκότα σαβαγιάρ, κομμένα κατά μήκος στη μέση
500 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι πούλπα passion fruit (πούλπα από περίπου 8 φρούτα του πάθους)

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά τη βάση και τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας με τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών και ύψους 5,5 εκατοσ. Στρώστε στη βάση τα μπισκότα κόβοντας όπου χρειάζεται για να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το τυρί σε μορφή κρέμας με το μέλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε στην κρέμα σας την πούλπα των φρούτων του πάθους και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
3. Χύστε την κρέμα σας πάνω από τη μπισκοτένια βάση και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε για 45-50 λεπτά και σβήστε το φούρνο. Αφήστε το cheesecake σας στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη να κρυώσει για 3 ώρες.
4. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε ένα πιάτο της αρεσκείας σας, καλύψτε το με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
5. Απλώστε πάνω από το γλυκό σας σαντιγί ή πηχτή κρέμα, έξτρα πούπλα passion fruit και περιχύστε με μέλι. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: cheesecake με γιαούρτι και φιστίκια Αιγίνης

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας