Ανάμεικτο κέικ με κακάο

Ανάμεικτο κέικ με κακάο

Υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας γίνονται ένα λαχταριστό γλύκισμα με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Ο chef Δημήτρης Νίκολης σας προτείνει ένα υπέροχο κέικ σε δύο εύκολα βήματα.

Υλικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίν απ
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
Ξύσμα από τη φλούδα 1 πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα. Κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder και ρίξτε τα σιγά σιγά στο μείγμα. Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε καλά.
2. Βουτυρώστε μια φόρμα της αρεσκείας σας και ρίξτε το μισό από το μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε το γάλα με το κακάο. Ρίξτε το στο μείγμα που έχει μείνει στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε. Ρίξτε το νέο σας μείγμα πάνω από το προηγούμενο στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Κρύο σουφλέ με μαστίχα