Mousse γιαουρτιού με μέλι

Mousse γιαουρτιού με μέλι

Έξι απλά υλικά συνδυάζονται επιτυχημένα σε ελαφριές mousse σε έξι βήματα.

Μια πρωτότυπη συνταγή για ανάλαφρη mousse με βάση το γιαούρτι και το μέλι.

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
390 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) γιαούρτι
125 ml (1/2 φλιτζάνι) μέλι
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35 % περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε έξι ανοξείδωτα, αλουμινένια φορμάκια (dariole), 200 ml χωρητικότητας το καθένα, σε ένα ταψάκι. Βάλτε το νερό σε μια μικρή κατσαρολίτσα και προσθέστε τη ζελατίνη. Αφήστε την 5 λεπτά να μουλιάσει. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 1 λεπτό, μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί (προσοχή μην βράσει). Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Χτυπήστε μαζί τους κρόκους, το γιαούρτι και το μέλι με ένα χτυπητήρι σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Με ένα μεταλλικό κουτάλι προσθέστε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατέψτε μέχρι τα δύο μείγματα να συνδυαστούν.
4. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε τα χτυπημένα σας ασπράδια στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Πάρτε 1 κουταλιά από το μείγμα σας και ανακατέψτε την σε εκείνο της ζελατίνης. Πάρτε τώρα το μείγμα ζελατίνης και ανακατέψτε το στο μείγμα γιαουρτιού-αυγών.
5. Μοιράστε το μείγμα σας στα φορμάκια και καλύψτε τα με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το ταψάκι σας με τα φορμάκια στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
6. Για να σερβίρετε βουτήξτε κάθε φορμάκι σε ζεστό νερό για 2 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίστε σε πιάτο σερβιρίσματος. Συνδυάστε με ροδάκινα, γλυκό του κουταλιού ή φρούτα της αρεσκείας σας.

Διαβάστε επίσης:

Mousse λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους

Πανακότα με ψητά δαμάσκηνα