Mousse σοκολάτας με άρωμα μέντας

Mousse σοκολάτας με άρωμα μέντας

Σοκολάτα και μέντα στην πιο ανάλαφρη εκδοχή τους.

Το ιδανικό γλύκισμα για το επόμενο δείπνο σας που υπόσχεται να καθαρίσει τη γεύση σας και να σας τονώσει τη διάθεση.

Υλικά
200 γραμμάρια σοκολάτα με έντονη γεύση μέντας , κομμένη σε κομμάτια
2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Μαγειρέψτε τη σοκολάτα στο μισό (50%) της ισχύς του φούρνου για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό με ένα μεταλλικό κουτάλι, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε τη λιωμένη σοκολάτα σας 10 λεπτά να κρυώσει.
2. Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να διαμορφώνονται μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη μισή χτυπημένη σας κρέμα και τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα.
3. Με το μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια για 3-4 λεπτά μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές άκρες. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα σας να γυαλίσει. Προσθέστε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε. Συνεχίστε με την υπόλοιπη μαρέγκα.
4. Μοιράστε το μείγμα της mousse σε 4 μπολ της αρεσκείας σας. Βάλτε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε τις mousse σας μετά το φαγητό διακοσμημένες με νιφάδες ή κομμάτια σοκολάτας με μέντα.

Διαβάστε επίσης:

Mousse λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους

Mousse γιαουρτιού με μέλι