Μια… διαβολεμένη αυγοσαλάτα

Μια… διαβολεμένη αυγοσαλάτα

Φτιάξτε τη σε μεγάλες ποσότητες γιατί σίγουρα μια μερίδα δεν θα σας φτάσει.

Τα αυγά είναι σημαντικά για τη διατροφή μας, το έχουμε ξαναπεί αυτό, αλλά δε χρειάζεται να τα τρώμε μόνο βραστά και σκέτα. Η ακόλουθη συνταγή για την πιο νόστιμη αυγοσαλάτα που έχετε φάει τελευταία είναι πανεύκολη, υγιεινή, πεντανόστιμη και θα αποτελεί και ένα τέλειο ορεκτικό στο τραπέζι των γιορτών που έρχονται.

Υλικά
12 αυγά, βρασμένα σφιχτά και καθαρισμένα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
1/2 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
3κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/3 κούπας μαγιονέζα
1κ.σ. λευκό κρασί
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1/4κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χοντροκόψτε τα αυγά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το σέλινο και την κόκκινη πιπεριά.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε μαζί την μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρασί και το ταμπάσκο. Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τα λαχανικά. Προσθέστε την πάπρικα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετέ την παγωμένη.