Αποξηραμένα φρούτα ποσέ σε σιρόπι κανέλας

Αποξηραμένα φρούτα ποσέ σε σιρόπι κανέλας

Ένα εύκολο γλύκισμα ιδανικό για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

 

Αποξηραμένα φρούτα μαγειρεύονται σε σιρόπι αρωματισμένο με κανέλα, λεμόνι και βανίλια και σερβίρονται ζεστά σε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο γλύκισμα.

Υλικά
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλας
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο στη μέση
400 γραμμάρια ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια)

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Ρίξτε τα ξυλάκια κανέλας, ξύστε τους σπόρους βανίλιας και προσθέστε τους μαζί με το κλωναράκι βανίλιας. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει σε μέτρια-υψηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά.
2. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα, σκεπάστε με το καπάκι, μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και μαγειρέψτε για 40-45 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι τα φρούτα σας να είναι τρυφερά. Σερβίρετέ τα ζεστά με το σιρόπι τους.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης και σύκα

Αχλάδια ποσέ με κρασί και κανέλα