Φοντάν σοκολάτας με σταφίδες και ρούμι

Φοντάν σοκολάτας με σταφίδες και ρούμι

Πέντε υλικά σε τρία βήματα συνδυάζονται σε απολαυστικά, γιορτινά φοντάν.

 

Το ρούμι και οι σταφίδες δίνουν έξτρα χειμωνιάτικη διάθεση σε αυτό το σοκολατένιο πειρασμό.

Υλικά
60 ml (1/4 του φλιτζανιού) ρούμι
95 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) σταφίδες
400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουτί (395 γραμμάρια) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση
1. Στρώστε σε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 20 x 20 εκατοσ. αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τις σταφίδες με το ρούμι και αφήστε τα για 1 ώρα.
2. Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
3. Προσθέστε στο μείγμα της σοκολάτας τις σταφίδες με το ρούμι, ανακατέψτε και χύστε το νέο σας μείγμα στο έτοιμο ταψάκι. Ισιώστε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει. Βάλτε το στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα, κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια τρουφάκια με ουίσκι, κάρδαμο και τσίλι

Φοντάν με φιστίκια Αιγίνης και ζαχαρωτά