Τρουφάκια σοκολάτας σε 2 βήματα

Τρουφάκια σοκολάτας σε 2 βήματα

Τέσσερα υλικά συνδυάζονται εύκολα σε τρουφάκια με πλούσια γεύση σοκολάτας και λικέρ κερασιού.

 

Λίγο πριν τις γιορτές, ένα γρήγορο γλύκισμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη στους απρόσμενους επισκέπτες.

Υλικά
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
75 ml κρέμα γάλακτος με 35-40% περιεκτικότητα σε λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ κεράσι
2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων συνδυάστε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα. Μαγειρέψτε στο 100% της ισχύς για περίπου 1 λεπτό μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί (φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα σας με ένα μεταλλικό κουτάλι κάθε 30 δευτερόλεπτα). Προσθέστε το λικέρ, ανακατέψτε και βάλτε το μείγμα σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
2. Στρώστε σε ένα δίσκο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώστε τη σκόνη κακάο σε ένα πιάτο. Με ποσότητα ίση με 2 κουταλάκια του γλυκού από το σοκολατένιο μείγμα σας φτιάξτε μια μπάλα ζύμης. Κυλήστε τη στο πιάτο με το κακάο και τοποθετήστε την στον έτοιμο δίσκο σας. Συνεχίστε με το υπόλοιπο μείγμα σας. Βάλτε τα τρουφάκια σας στο ψυγείο και σερβίρετε τα όποτε επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Τρουφάκια σοκολάτας με λικέρ Kahlua

Τρουφάκια σοκολάτας γεμισμένα με κεράσια