Μυρωδάτο μοσχαράκι μπύρας

Μυρωδάτο μοσχαράκι μπύρας

Μια «μεθυσμένη» συνταγή σύμφωνα με τις οδηγίες ενός έμπειρου chef.

O Δημήτρης Νίκολης σας προτείνει να μαγειρέψετε το μοσχάρι με έναν ιδιαίτερο, που θα του δώσει έξτρα γεύση και άρωμα.

Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο μπούτι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
750 ml μπύρα
200 ml ζωμός μοσχάρι
200 γραμμάρια τυρί ρεγγάτο (κομμένο σε κυβάκια)
100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια (μέτρια, ξερά - ψιλοκομμένα)
3 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε κυβάκια)
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο (αφυδατωμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση
1. Καθαρίστε το κρέας και σοτάρετέ το. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν ρίξτε όλα τα μπαχαρικά.
2. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη μουστάρδα και τις πιπεριές. Αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου και σβήστε με τη μπύρα.
3. Προσθέστε το ζωμό, αφήστε να πάρει ολική βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου με κλειστό το καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος περίπου αφαιρέστε το καπάκι, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
4. Σερβίρετε το μοσχαράκι σας ζεστό πασπαλίζοντας με ρεγγάτο. Ιδανικά συνοδέψτε το με τηγανιτές πατάτες.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο πικάντικο με σαφράν

Βελουτέ σούπα κάστανου